refugium

Refugium är en Konsttapet med fri mönsterpassning, skapad utan att kompromissa med vare sig miljön eller det jag oftast strävar efter när jag arbetar med mönster - att beröra och skapa varierade mönster som tänjer på uppfattningen om hur ett upprepat ytmönster kan se ut.

Sätt upp tapetvåderna löpande på väggen, spara material och skog och få en fritt upprepad mönsterbild som ögat kan vandra runt i. Eller skapa ett symmetriskt mönster med lagom mycket överraskningar i om du trivs bättre med det.

Tapeten ska kantskäras vid uppsättningen, och eftersom kanterna bildar ”granarnas” stammar, kan du då välja hur breda du vill att de lodräta lijerna ska vara. Du kan ge dem olika bredd, lika bredd, eller skära bort dem helt.

 

Tapeten som är tålig och håller hög ekologisk kvalitet är tryckt med limfärg hos Lim & Handtryck i Mölndal, i ”Rosenmaskinen” från slutet av 1800-talet. Pappret är till större delen gjort av återvunnen råvara. Montering med Lim & Handtrycks cellulosalim ger en diffusionsöppen vägg.

 

Klokt är att läsa de goda råden inför uppsättningen på Lim & Handtrycks hemsida och broschyr

 

Återförsäljare finns på startsidan

Tapeten ingår i Sörmlands Museums utställning ”Hållbart hemma” i Oxstallet på Nynäs slott, Tystberga. Länk

 

#refugiumtapet på Instagram